20080503

idrak,tespit,tasdik,sonuç,

bazen varlığımın en fuzuli şey olduğunu düşündüğüm ya da hayattaki yerimin aslında benim yerimi kapan bir başkasından kalan yer olduğunu sanıp isyan etmeye yaklaştığım anda daha da kötüsü olsa ne olurdu diye düşünüyorum.
Başkası boşalttığı için oturmak zorunda olduğuma inandığım bu yer aslında benim olan konuma oturma konusunda acele etmediğim için 'zorla' dayatılan bir yerdir. bunu tekrar tekrar hatırladığım anların genelinde hiç istemediğim bir salonda hiç istemediğim bir koltukta kendimi otururken bulsaydım ne yaaprdım? sorusu beliriyor aklımda.

-why?
-why? why? i dont know why.

9 yorum:

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Zaman zaman sokakta yürürken, iş dönüşü birden şu his gelip vuruyor beni: "Ne işin var burada? ne yapıyorsun? Bütün bu olup bitenin anlamı ne?" Sonra diyorum ki burada olmasam başka bir yerde olsam, orada olmak bu olup bitene bir anlam kazandıracak mıydı? Ait olmama hissi ve yabancılık hissi tuhaf birşey. herkes bunu yaşıyor mu hep merak ederim. Sanki herkes kendi yerinde de ben yanlışlıkla ait olmadığım bir yerdeymişim gibi. tuhaf garip anlatılmaz bir durum. bilemiyorum.

pudra dedi ki...

tamahkar olmaya çalışmak zor

Adsız dedi ki...

En güzeli,Cevval'in dediği gibi Aptal olucaksın,budala kalıcaksın!

Oh ne rahat!

pudra dedi ki...

aptal olmak değil olay
düşünmemek irdelememek lazım.
çok düşünmeden sorgulamadan akışa bırakarak yaşayacaksın ruh sağlığın açısından

Adsız dedi ki...

Anacım çok düşünmemek için dağa,yaylaya köye gitmek lazım!Oradada düşünürsün ama düşündüklerin seni mutlu eder.Galiba sanırsam herhalde!

pudra dedi ki...

peki:)

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

bana da sık olur, bazen soyutlanıp 'ben,m burda ne işim var, ben napıyorum?!' anlamsızlığıyla yüzyüze kalırım.. ama dediğin gibi, düşünmemek lazım. kafayı sıyırır yoksa insan, ne demiş ünlü Türk düşünürü (!) Mustafa Sandal
akışına bırak damarında akan kan gibi..

Cevval Portakal: dedi ki...

Ben daha da kötüsü olsa ne olurdu, diye düşündüğüm anda kesin daha da kötüsü oluyor.
Bir kere farklı bir mekana ışınlandığım olmuştur hayatımda, alkol sen nelere kadirsin.

pudra dedi ki...

ben bu konuda çok işaretliyim.

daha kötü ne olabilir ki dediğimde bu bu düşüncem bana yol su elektrik olarak dönüyor.
çok acı