20090403

Gerekirse...


Dışavurumlarda özellikle ben odaklı davranmaya çalıştığımda dolaylamak yüzünden kabız olmuş biriyim.kendime dair anlattığım bir aynadan yansıyan görüntünün olduğu kadar net olamadı hiç. sürekli bir alengirli boyuta soktum.bunun nedeni şudur vakti zamanında çooooook öncelerde 1000 platoniği olan kaştı, gözdü , 12 parmak bağırsağıydı diye diye lokal beğenmelerde rekor kırmış bir insandım. Üzerine ergenlik sosunu da dökersek oluşan günlüklerde ‘’bugün bir çocuk bana 3 saniyeden fazla baktı onu sevebilirim ohuş onunla evlenmeyi düşünür müyüm? ‘’ derişiminin ne kadar coşkun olduğunu takdir edersiniz. İşte bu şelaleliklerimin lara falay adlı kızın intihar etmesi üstüne satanizm olayının patlaması ve ergen çocukların günlüklerinin ailedeki belli başlı ecco homolar tarafından okunmaya çalışması aynı zamanlara gelir. Dediğim gibi günlük yazma konusunda hikaye boyutuna aktarma olayım olmadığı için genelde 2 ekmek , 10 yumurta,1 paket winston al gibi listelemelere yakın bir günlük girişimim oldu.
Tekrar neyse…(hayatımda 3 nokta kullandığım sayılı anlardan biri. Milko /enjoy olmadı emjoy)
Bu olayların üstüne benim meraklı ve aslında satanizm featuring intihar olayını skine takmayan abim annemi günlüğümü inceleme konusunda ikna etmiş. Benim gibi çalışkan inek bir öğrenciden bugün 5 aldım , sınıfın diğer çalışkanı seneme de böyle koydum yazıları bekliyor olmalılardı ki günlüğümdeki gereksizlik annemin alakasını kaybetmesine sebep olmuş ama ecco homo* abim bununla 1 asır taşak geçme konusunda sözlü bir onay almıştı.

Tekrar tekrar neyse…(varan 2)

Eve geldiğimde bir ajandaya bir şeyler yazıp gülen, bana bakan sonra onu gözüme sokan abimin ortadan kaybolması ile ajandaya yeltendim.gördüğüm şey ‘’bugün bir çocuk ben voleybol oynarken beni alkışladı,oh çok yakışıklıydı onu seviyorum onunla evlenicem kikikiki’’ oldu vay ne kadar da tanıdık derken jetonum düşmüş ve rezil olmuştum.

İşte dostlar o günden beri ben hiç günlük yazmadım.hatta bir anı anlatırken zibilyon cümle kullanma çabamın sebebi de anlayacağınız üzere abimdir.hiç bir zaman bugün şöyle oldu yazamadım hiçbir zaman tam olarak ne düşündüğümü de yazmadım çünkü cidden birden fazla yoğunlukta maddenin bir kapta bulunmasına benzer bir düşünce karışımım olurdu bir de düşündüklerimi manyakça bulurdum.
Bağlayacağım nokta şu artık yeter hayko yarım** diyerek anlatamadığım şeyleri buraya yazmaya karar verdim. Böylece kamuya bazen kamuyu mal etmek suretiyle mal edeceğim şeyler bende yabancılaşıcak ve aslında şifrelemeden dışavurumun çok cici bir şey olduğunu idrak edeceğim. Herhalde bilog hayatımın en uzun yazısını yazmaya devam ederken sonuç kısmında başka bir hikaye anlatıp takılan kasedi rahatlatalım.
Bilmeyen de mevcutsa belirteyim sanal ortamda uzun süredir forumdur last fmdi şuydu buydu diyerekten vakit geçirmekteyim( ve stumble) her türk gencinin de tecrübe ettiği üzere forum sitelerinden birinde moderatör olmuştum ve bazı insanların bu blogu okurken de edindiğini düşündüğüm mesafeli, terbiyeli gibi , hizaya geçmeyi gerektiren bir profil çiziyordum.hala çiziyorum ama yarı zamanlı diyelim. Ve o forum vasıtasıyla tanıdığım bir erkek evladı ile msnde konuşurduk. Bir ara çocuk ortadan kayboldu ve sonra tekrar ekledi beni. İnsanlarla konuşurken onlara yaptığım(ı düşündüğüm sonra elimde patlayan) saygısızlıklardan biri de film izlerken diyaloğa devam edebilmemdir. Bunun getirisi olarak karanlık bir ortamda klavyedeki tuşların yerini iman gücümle bulup bulamadığım anlarda backspacein son dakikada imdadıma yetişmeleri çok oldu.(nereye yol yaptığımı anlıyorsunuz biliyorum ,thats the stuff)



Ve aramızdaki diyalog şu şekilde akıp gidiyordu;
X kişisi:ya işte sanal ortam bir saatten sonra sıkıyor ,msnde tanımadığım insanlar oluyor , adres değiştirmek farz oluyor.
Ben: katılıyorum kesinlikle ben de genelde bir süre konuşmadıklarımı çat diye silerim böyle de denyoluklarım olmuyor değil.ama adres olayı artık zor geliyor.
X kişisi: bir de abuk subuk insanlarla iletişimim oldu can sıkıcı boyutlara erişti ben de kesip attım tamamen.
Ben:ben de düşünüyorum öyle bir şey ama çok çıldırmam lazım.(burda başlıyor her şey)(siz bu satırları yazdığım sırada hatta o satırları yazdığım sırada 1500 kere ekrana bakıp yazdığım harfi düzeltmeye kastığımı karanlıkta duvarlara dokunarak yol bulmaya çalışan kör gibi olduğumu düşünün) ama bak çok samimiyim nezaketen eklediysen eğer, ben üzülürüm. Ben de yapıyorum öyle kıramıyorum ekliyorum sonra milyon kişi ,can sıkıcı bir durum. O yüzden bir sonraki sefer bunaldığında beni eklemek durumunda değilsin. Ha listeden sileceksen de sorun değil gerekirse beni bile sil.
İşte burda zamanı durduralım. Ben bu son cümleyi aynen böyle yazdığımı düşündüm ve gönderdim sonra bir ampül yandı acaba ne yazdım? diye ekrana baktım ve şunu gördüm:

…. Gerekirse beni bile s*k


Evet hayatımda zamanı geriye almak istediğim anlar sayılıdır. Bu da onlardan biriydi magmaya ışık hızıyla indim, tüm kan yüzüme hucüm etti ve ben gerçekten boş ekranda deliler gibi backspace zorladım. Benim ne kadar mesafeli sert ve atarlı biri olduğumu bilen çocuk bir süre korkusundan tepki veremedi sonra izin isteyip yarıldı.
Eminim ki 20 yaşından sonra altına işediyse , işediği günlerden biri de budur. Sonra utancımdan çocuğu sildim tabi.
Hangi arabesk arkadaş söylüyordu bilmiyorum ama aynen öyle oldu;
Sonrası ayrılık.

*Ecco homo bilindiği üzere niçe amcamızın kitabıdır ama ben (cinsel tercih baabında eşcinsel olaranları tenzih ederek) yazdığım türden ibnelik yapanlara kendi dilimde döşemek ve huzura ermek için homo kısmını maskelemek için kullanırım.
**hayko yarım bu da hayko cepkine selam ederekten başka bir argolanma meyilim.
***o fotonun da gayet alakalı olacağını düşünüyorum.

3 yorum:

gregor samsa dedi ki...

bi insan hayatı boyunca kaç kez magmaya inebilir. bence bir ya da iki kez. (3 ve daha fazla inenleri tenzih ederim) bence bu güzel bir anı olarak kalacak ve sonsuza kadar bu anıyı konu sıkıntısı yaşanılan ortamlarda anlatıp hem ortamı şenlendirecek hemde kompleksiz, sempatik biri olarak görüleceksin.

imza. gregor polyanna :)

berraque dedi ki...

okuldan bi arkadasım komiklikler sakalar yapma amaclı evde 3 kız olan bize cam açmıştı , onlarda da 2 3 kişi varmış tepiniolar oyle . neyse ben gidiyorum demesiyle cam'i kapattığını sanıp başkasına açmış olduğu cam'e pantolonunu indirişi ve o an ekran karşısında faltaşı gibi açılmış 3 çift göz .
nevır bi dı seym egen fonda çalan şarkı .

beterin beteri mevcut

ad soyad dedi ki...

iki kişiye birden cam açılmıyo bence götten sallanma askerlik anılarına benziyo bu, ya da değişik bir fantezin. ğüğü. üzünç verici