20071123

ağlayan çocuğa meme vermesinler lütfen

Ağlamaktan bahsetmek istiyorum biraz.Bunu sayfaya bir adet gözyaşları ha düştü ha düşecek ,dudakları büküm büküm bükülmüş bir bebek koyarak katmerleyebilirdim.ya da sensiz geçen geceler içime kor gibi düştü ağdalığında bir iki kelimenin serpiştirildiği ,10 metre uzaktan gören kişinin bile bunun aşk acısı çeken bir ablamızın görseli diyebileceği görsel ile durumu daha da arabesk bir noktaya taşıyabilirdim
ama yapmıyorum.
insanlara göre toplum ortasında ağlayabilmek cesaret işidir,bunu yapan cesurdur hatta erkekse ağlamaya yeltenen gerçek erkektir falandır filandır.
YOK ÖYLE BİR ŞEY.
ben insanların bir başkasının acısından orgazmik keyif aldığını düşünüyorum,ağladığınız ,sızladığınız acınızı onların anlayabileceği bir alfabe bile tanımladığınız her an onlar için daha anlaşılır daha kabul görülebilir olacaksınız.
ağla yavrum ağla ,açılırsın.
tabi ağladıkça hatta ağlamamla geçen sürede boyunca siz de bana acımak,benim için endişelenmek için yeterince zaman harcayabilmiş olun ,bundan hem keyif alın çünkü acı insanı güçlendirir bir şekilde herhangi bir şeye inancı güçlendirir,hem de düşünme şansınız olur.empati yaparak, bir durumu tecrübe etme şansınızı kasten kaçırarak yaşamış kadar olursunuz,insan üzerindeki etkisini görmüş olursunuz.
bedavadan hayat tecrübesi al işte!!
benim illa ağlamam mı gerekiyor düşünülebilmem için,illa sümüğün ve gözyaşının bir şekilde beni boğması mı lazım?
ben bu kadar zorlanıp ağladıktan sonra rahatlamam şart olacak ki hep öyle olur sonrasındaki o rehavet ağlamamın nedeni olan şeye katkıda bulunacak mı?
HAYIR
aslında kişisel gelişim için acı çekilmesinin şart olduğunu düşündüğüm,insanların bu gibi durumlarda meramlarını anlatamayıp kudurmasının içe dönüş yapıp kendini bulma çabasında etkin olduğuna inandığım için böyle düşünüyor olabilirim.
ama açıkçası burunlarına ya da gözyaşı deliklerine hatta giderlerine kumandalı bir musluk takmışçasına zart zurt ağlayan insanlar görmek rahatsızlık vermeye başladı.
ağladığımız zaman hiçbir şey düzelmiyor neden anlamıyorsunuz?
sadece o insanın sizin acınızı kullanmasına neden oluyorsunuz.elinize geçecek olan bir iki saçma söz olacak bunlar da üzülme,dert etme,ah canıııııııııııııııııııııım,kıyamam derinliğinde(!) kalacaktır.
ben ağlamayı reddeden bir insanım ne umuma açık yerde ne de kendi başıma kaldığımda.
ağlayamamak güzel bir şey, sorunlarınızı ayakta tutuyor ve odaklanabiliyorsunuz,devinebiliyorsunuz,çağrışıp, ağlamanıza engel olsun diye aklınıza başka başka şeyler getirmeye çalışıyorsunuz,boğazınız acıyor belki ama bu ağlamanız sonrasındaki o acıdan daha fazla değildir.
ne zaman ki ben ağladım ,ağlamanın verdiği o GERİZEKALI rahatlığın getirisi olan her şey düzelecek umuduyla başbaşa kaldım,
sonra ne oldu?
hiçbir şeyin düzelmediğini gördüm ,en azından ağlayarak
halbuki bir şekilde bu tıpaladığınız sorunun musluğunu biraz açtığınızda az da olsa rahatlama hissediyorsunuz bunu da sorununuz -kamusuna- mal etmeye yelteniyordunuz değil mi?
işte bu noktada ağlamanın hatta gözyaşlarının çok kaypak,çok ibne ve çok düşman devletlerle işbirliği içinde olduğunu söylerim.
ağlamayacaksın ki odaklanacaksın,
hele ki umuma açık yerde ağlamayacaksın ki insanların saçma sapan acımalarından mahrum kalacaksın,onların yersiz desteklerinden uzak kalacaksın.
sorununu sen çözene kadar dış güçlerin getirisi olan hiçbir umuda bel bağlamaycaksın.
ağlamamak kabız olmak gibidir,potansiyelinda barındırdığı her şey senin tarafından şekillendirilebilir.kin olur,intikam olur,yazmak olur ya da başka bir şey
ama ağlamaya başladığın an bu potansiyel kaybolacaktır
sonrası?
bir başka ağlayamamaya kadar depolanma süreci.
hadi bakayım

2 yorum:

tarkan ikizler dedi ki...

içinden geliyorsa ve ihtiyacın varsa niye ağlamayasın ki? ve unutmayın lütfen ağlamak kimyasal bir olaydır ama öylesine bir biyolojik etkisi vardır ki sonucunu sosyal karşılık olarak alabiliriz...

ağlamak çok önemli bir kimyasal süreçtir ve acılar gözyaşlarına döndüğünde o minicik su damlacıkları inanın on yılda beyninizin anlayamayacağı işler yaparak karşınızdakinin gerçek karakterini açığa çıkarıverir... iyi insan kötü insan işte böyle ağlayanlara karşı verdiği tepkiyle de belirlenebilir ama tabii sahteciliğe karşı yine de tedbirli olmak lazım sadece ağlama, yazık vs. ile geçiştirenler değil, ağlayanı güldürenler geçerler bu sınavı... her şeye rağmen hep gülmeniz dileğiyle...

pudra dedi ki...

normal süreci ve normal sürece verilen tepkilerden bahsetmiyorum esasında.
bunun normalmişçesine olan sürecinden ve bunun normal olduğunu düşünmeye sevkeden tepkilerden bahsediyorum.