20071205

Aman yarabbi

Klip Ardıç adlı bir yeni yetme şarkıcıya ait ve parçanın adı ''Kalpsizim''


Kanaldan kanala geçiş yaparken bir şekilde bu kanalda yani Kral Tv'de kalmışım(tamamen tesadüfi diyerek açıklamak zorunda hissediyorum kendimi) Neyse efendim sonra beter bir ses duymamla maalesef saçmasapan her şeyi bünyesine katma sevdalısı hafızam atağa geçti ve pür dikkat klibi izlemeye başladım.Bir şekilde ilgi çekmesi çok zor gibi görünüyor ancak eğer son 1 2 dakikasına denk gelirseniz eminim ki siz de takılıp kalacaksınızdır.
Şimdi klibin içinde mevcut olan durumları listeliyorum bir kaç görsel ile de algılarınıza daha başarılı bir şekilde hitab edebilirim
evvet;
eller:Arkadaşımızın elleri isyankar bir eda ile kapanıp ,açılıp, yumruk yapılır,önündeki cama hınçla vuruyormuş gibisinden tavır içine sokuluyor.Sürekli hareket içindeler ve genel olarak her an bir şeye saldıracakmış hissiyatını bize monte ediyor.
tren yolu:artık gidenin gitmişliğini göstermek için tren,tren yolu,tren garı,tren garındaki tabelalar vurgulanmakta ve tabi ki ara ara ritmik olarak şarkıya tat(!) veren benim kalkış sireni olarak adlandırabileceğim ses katılmakta.Yani vakit geçti gitti,son tren de kalktı kalkacak sen klibinde parçalanmaya devam et yiğidim tribi.
Cam ve yağmur:delice yağmur yağıyor ,arkadaş camın arkasından yukarıda bahsettiğim şekilde isyankar tavırlarla seyrimize sunuluyor cama avuçlarını bastırıyor o esnada anlam veremiyorum camı okşuyor mu kırmak mı istiyor ama klip boyunca muhtelif aralıklarla camla temaslarından kaçınmıyor.
tren rayları: bu arkadaşımız kedi kontenjanından çok canlı çünkü klip içinde kendisini bir kere de tren raylarında güneşleniyormuşçasına sereserpe serilmiş belki de ölmüş olarak görüyoruz.


yağmur yağdı
gözlerim ıslandı
sebebi yağmur değil
zaten ıslaktı


gibi bir kısım da mevcut şarkı içinde,bu benim hayata daha sıkı sarılmamı sağlamadı değil Allah sizi inandırsın.

şimdi de sıra görselli anlatımlarımızda;

burdaki ifade olmuyor olmuyor gittin sensiz hiçbir şey olmuyor havasında klip içinde bir kaç defa daha tanık olabilirsiniz bu çaresiz ifadeye.


tamam diyoruz ,neyse bir şekilde sindirebiliriz diyoruz ama arkadaşın birden belden yukarısı çıplak,kataloglara poz veriyormuşçasına fiziki görünüşünü dayattığı,yağmur altı ağlayıp kendini yerlere vurma sahnesi ile karşılaşıyoruz,neden böyle bir şey yaptığını anlamak istemiyorum belki de, ama lütfen çaresizlikten öte kol kaslarımı da hazır klip çekiliyor göstereyimci tavıra biraz daha dikkatli bakın.

bu da ağlatan sahnelerden,bunu izlediğinizde en azından videodaki sürekli haline tanık olduğunuzda sanmıyorum ki suratınızdaki ciddi ifade hala mevcut olsun,arkadaş anayolda fazla futbol oynamaktan çarpılmış bacakları ile isyankar,hızlı ve sinirli bir şekilde yürüyor daha sonra birden hırsla deri montunu çıkarıp atıyor ve birden bir adet araba lastiği peydahlanıyor ve hışımla ona gelişine tekme vurmaya çalışıyor ancak bir şekilde istediği olmuyor bir kere daha hamle yapıyor.
Anlayamıyorsun neden bir insan böyle bir şey yapsın ya da anayolda yuvarlanan tekerleğe denk gelip onu tekmelemeye çalışsın.
Bu da böyle bir aksiyon diyerek diğer kareye geçiyoruz

ve öldüren sahne!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Bunun evveli de var tabi ama bu daha belirgin.arkadaşı bir şekilde bir adet minibüsün altında görüyoruz ,sanırsınız ki şöyle bir gölgenden faydalanayım diyerek altına geçmiş arabanın ama daha sonra şöförün kahretsin birini ezdim gibisinden kafasını elleri arasına almasındna anlıyoruz ki arkadaşı ezmiş ,tamam bu da kabul ama daha sonra kahramanımızı
yukarıda gördüğünüz gibi arabayı yumruklarken görüyoruz bu noktadan sonra zaten anlamaya çalışmam son buluyor,umuyorum ki sizin de böyle olacak.

Klibi lütfen baştan sona izleyin,özellikle 4.20'den itibaren izleyin.Sonrasında eminim ki hayatınız size daha anlamlı gelecektir.
Öperim.

1 yorum:

Buzcevheri dedi ki...

Dediğin kadar varmış. Kendimle, dinlediğim müzikle, böyle saçmalıkları dinlemememle ve izlemememle gurur duyuyorum..

Ama arada bir böyle örnekleri görüp, Türk gençliğinin KROL TV gibi müzik kanallarında neler izlediğine şahit olmak faydalı.İki kat fazla onore ediyor beni bunlar. =) İki kat fazla güldürüyor..